Προσαρμογές & διαμορφώσεις χώρων

Σχεδιάζουμε κι εκτελούμε στοχευμένες μετατροπές που διευκολύνουν όσους αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες.

Πολλές φορές, η προσβασιμότητα κρίνεται σε συγκεκριμένα σημεία του σπιτιού. Γκρεμίζουμε τα εμπόδια, τοποθετούμε στηρίγματα, κάνουμε την κίνηση παντού δυνατή, δημιουργούμε χώρους όπου τα άτομα με αναπηρία ή κινητικές δυσκολίες μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν, χωρίς τη συνδρομή βοηθού.

Μελετάμε κάθε φορά τις ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου σπιτιού, κάνουμε ειδικό σχεδιασμό με βάση τα εργονομικά στάνταρ και τις ανάγκες των ενοίκων, επιλέγουμε τα κατάλληλα υλικά, προχωράμε σε μετατροπές και βελτιώσεις που μπορούν να δημιουργήσουν έναν χώρο βιώσιμο, λειτουργικό και όμορφο.

Ανοίγουμε χώρο και αφαιρούμε ό,τι δυσχεραίνει την κίνηση. Τοποθετούμε κιγκλιδώματα στήριξης, ανελκυστήρες και αναβατόρια για τα αμαξίδια, γερανάκια ανύψωσης και συστήματα μεταφοράς οροφής.
Χωρίς μεγάλα έξοδα και αναστάτωση, κάνουμε το σπίτι προσβάσιμο σε όλους. Και πρόσβαση σε όλους σημαίνει αξιοπρέπεια σπίτι για όλους.

 

Κάνουμε τις κατάλληλες αλλαγές στα μπάνια ώστε να γίνει δυνατή σε όλους η άνετη χρήση τους.


Τώρα όλοι μπορούν να χρησιμοποιούν το μπάνιο με άνεση και ασφάλεια, χωρίς τη συνδρομή βοηθού Κάνουμε τις κατάλληλες μετατροπές στο μπάνιο ούτως ώστε τα άτομα με αναπηρία ή κινητικές δυσκολίες να μπορούν να αυτοεξυπηρετούνται, βοηθώντας στην ανάκτηση του αισθήματος της προσωπικής αξιοπρέπειας. Το να ευχαριστηθεί κανείς το μπάνιο του είναι ποιότητα ζωής.

Ανοίγουμε χώρο στο μπάνιο αφαιρώντας τη μπανιέρα, για να μπορούν να κινούνται άνετα τα άτομα με αμαξίδιο ή «Π». Τοποθετούμε ειδικά αντιολισθητικά πλακάκια για την αποφυγή ατυχημάτων. Προσαρμόζουμε τη λεκάνη και το νιπτήρα στο κατάλληλο ύψος, ενώ σχεδιάζουμε και εγκαθιστούμε  ανοξείδωτες εξειδικευμένες κατασκευές  που λειτουργούν σαν χειρολαβές και σαν κάθισμα για να διασφαλιστεί η αυτοεξυπηρέτηση των χρηστών. Συνδυάζουμε την άνεση και την ασφάλεια με την υψηλή αισθητική.

Οι εργασίες ολοκληρώνονται το συντομότερο δυνατό με την τουαλέτα να παραμένει σε πλήρη λειτουργία.

 

Μετατρέπουμε τις κουζίνες έτσι ώστε να χρησιμοποιούνται από όσους δεν μπορούν να σταθούν όρθιοι.


Ανακαινίζουμε τις κουζίνες για να χρησιμοποιούνται με άνεση και ασφάλεια από όσους δεν μπορούν να σταθούν όρθιοι, χωρίς τη συνδρομή βοηθού. Διασφαλίζουμε την αυτοεξυπηρέτηση για όλους, κάνουμε την καθημερινότητα πολύ πιο εύκολη, τονώνουμε την αυτοπεποίθηση.

Ακολουθούμε ειδικά εργονομικά πρότυπα για τις κουζίνες που χρησιμοποιούνται από τα άτομα με αναπηρία ή κινητικές δυσκολίες. Τα ειδικά έπιπλα κουζίνας και οι ειδικοί νεροχύτες τοποθετούνται στο κατάλληλο ύψος για να είναι προσιτά, ενώ δημιουργούνται εσοχές από κάτω τους για να μπαίνουν τα πόδια του ατόμου που κινείται με αμαξίδιο. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, μπορεί να δουλέψει κανείς πάνω στην επιφάνεια των επίπλων και του νεροχύτη. Το κύριο μέρος των αποθηκευτικών χώρων μεταφέρεται σε συρτάρια που ανοίγουν χωρίς να χρειάζεται να σκύψει κανείς, ενώ στα ντουλάπια τοποθετούνται ράγες για να είναι προσβάσιμο το περιεχόμενό τους από το αμαξίδιο.

 

Προσαρμόζουμε σε κάθε χώρο εύχρηστες ράμπες εισόδου που επιτρέπουν την κίνηση στα αμαξίδια.


Τα άτομα με αναπηρία μπορούν να έχουν πρόσβαση παντού.

Σχεδιάζουμε και τοποθετούμε ράμπες εισόδου που επιτρέπουν την πρόσβαση σε κάθε χώρο σε όσους κινούνται με αμαξίδια.

Λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις και τους περιορισμούς του κάθε χώρου, προσαρμόζουμε αναλόγως τη ράμπα. Επιλέγουμε σύγχρονα, ανθεκτικά, ελαφριά και αντιολισθητικά υλικά για να διασφαλίσουμε, από τη μια μεριά, τη βέλτιστη δυνατή κίνηση του αμαξιδίου, και από την άλλη, την ευελιξία στη χρήση ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι ένοικοι.

Στο σχεδιασμό και την τοποθέτηση της ράμπας έχουν ληφθεί οι αναγκαίες πρόνοιες για την ασφάλεια του χρήστη.

Η λειτουργικότητα, η ανθεκτικότητα και η ασφάλεια συνδυάζονται με τις πιο χαμηλές τιμές της αγοράς.

Προσβάσιμη Κατοικία

Ανακαινίσεις για άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Μια αξιοπρεπής καθημερινότητα αποτελεί δικαίωμα όλων. Αξίζει να τους βοηθήσουμε να το αποκτήσουν!

 

Γιατί να επιλέξετε την Προσβάσιμη Κατοικία;

Με γνώση και μεράκι, δίνουμε τις κατάλληλες λύσεις για κάθε σπίτι ώστε να μπορούν τα άτομα με κινητικές δυσκολίες να αυτοεξυπηρετούνται.

Δίκτυο έμπειρων συνεργατών για τη διαμόρφωση κάθε χώρου

Επαγγελματίες που καλύπτουν με εξειδικευμένα προϊόντα και υπηρεσίες τις απαιτήσεις κάθε χρήστη και τις ανάγκες κάθε σπιτιού

Επικοινωνία

Διεύθυνση: Φιλαδελφέως 24,
Αθήνα, 11253
E-mail: info@prosvasimikatoikia.gr
Τηλέφωνο: 210 6445 684
Κινητό: 693 2922 377

Αναζήτηση

Τα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.

OK